Sport en spel

Afbeelding invoegen
 

Sport- en spelsituaties brengen een zeker risico met zich mee. Om die reden is de veroorzaker van de schade minder snel aansprakelijk dan bij een vergelijkbaar voorval buiten de sport- en spelsituatie. Wanneer u bij voetbal of hockey een harde duw krijgt en bij de val breekt u een enkel dan is de duwer in de regel niet aansprakelijk. Krijgt u op straat een harde duw waardoor u valt en uw enkel breekt, dan is de andere persoon wél aansprakelijk. 

Tijdens gymlessen op school gebeuren ook regelmatig ongelukken. Bij deze situaties is het van belang om precies te weten te komen hoe er werd lesgegeven en of door de leraar alle veiligheidsmaatregelen in acht zijn genomen.  

Natuurlijk zijn er grenzen aan wat in sport- en spelsituaties nog mag zonder dat iemand daarvoor aansprakelijk is. Denk maar aan de scheidsrechter die tijdens of direct na de wedstrijd wordt mishandeld en de judoka die na het stopsignaal nog een schouderworp inzet met letsel tot gevolg. 

Heeft u letsel opgelopen in een sport- en spelsituatie en wilt u meer informatie over uw mogelijkheden de schade te verhalen op de veroorzaker, neem dan geheel vrijblijvend en kosteloos contact op.