Nieuws


Aansprakelijkheid bij aanrijding tussen motorvoertuig en elektrische fiets - maandag 7 mei 2018

Een ‘gewone’ elektrische fiets wordt als zwakkere verkeersdeelnemer gezien en valt onder de beschermende werking van art. 185 WVW, maar een speed pedelec wordt gelijkgesteld met een bromfiets en heeft die bescherming niet.

Lees het hele bericht >
Val uit ziekenhuisbed - maandag 13 november 2017

Artikel in het AD van zaterdag 11 november 2017 over de letselschade van één van mijn cliënten.

Lees het hele bericht >
Zorgverzekeraar weer op de vingers getikt vanwege te beperkte uitleg ‘stand van de wetenschap en praktijk’. - dinsdag 3 oktober 2017

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelde op 25 juli 2017 dat voor de uitleg van het begrip ‘stand van de wetenschap en de praktijk’ niet uitsluitend de Nederlandse wetenschap en praktijk in aanmerking moet worden genomen, maar dat dit begrip ziet op de internationale stand van de wetenschap en de praktijk.

Lees het hele bericht >
Levenslange controles kinderen met ernstig hersenletsel cruciaal - vrijdag 7 april 2017

‘Er moet meer aandacht komen voor kinderen met traumatisch hersenletsel (THL).’ Zo luidt de conclusie van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Lees het hele bericht >
Verhalen doorbetaald loon - woensdag 15 maart 2017

Wanneer uw werknemer arbeidsongeschikt is geraakt door toedoen van een derde, dan geeft de wet (art. 6:107a BW) u de mogelijkheid om het netto doorbetaalde loon te verhalen op deze aansprakelijke derde.

Lees het hele bericht >